FSMVÜ | Tarih, Siyaset ve Ülkelerarası İlişkiler Bakımından Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz

Tarih, Siyaset ve Ülkelerarası İlişkiler Bakımından Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu 28 ve 29 Eylül tarihlerinde TBMM Başkanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’ın açılış konuşmaları ve ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabıyla başlayan programın ilk günü Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde davetliler huzurunda gerçekleştirilirken ikinci gün ise çevrimiçi olarak tamamlandı.

Prof Dr. Pınar Akan’ın oturum başkanlığında yapılan “Uluslararası Deniz Hukuku: Sorunlar İlkeler ve Çözümler” başlıklı 3. oturumda, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naim Demirel, “Uluslararası Deniz Alanlarının Sınırlandırılmasına Esas Alınacak İlkeler” başlığı altında konuşmasını gerçekleştirmiştir. Prof. Dr. Susan Hawker ve Prof. Dr. Proshanto Mukherjee’nin de konuşmacı olduğu oturumda sunumunu yapan Prof. Dr. Demirel, deniz alanları sınırlandırılmasında esas alınan ilkeleri, özellikle Uluslararası Adalet Divan’ın somut uyuşmazlıkların çözümüne ilişkin kararlarında kullandığı şekliyle ortaya koymuştur.