FSMVÜ | İmar Barışı: Yapı Kayıt Belgesi
İmar Barışı: Yapı Kayıt Belgesi

Fakültemiz Kamu Hukuku Bölümü İdare Hukuku Anabilim dalı Arş. Gör. Emre SOYER ve Arş. Gör. Rıdvan AKIN’ın  birlikte kaleme aldığı “İmar Barışı:Yapı Kayıt Belgesi(Teorik ve Pratik Hukukta Karşılaşılan Problemler)-Bildiri Metni, Konuya İlişkin Kararlar, İlgili Mevzuat-” kitabı Aristo Yayınevi tarafından yayımlandı.

Hazırlanan bu çalışma imar barışı düzenlemesinin mevcut hukuki problemleri çözmesinin yanı sıra, yapıldığı sırada öngörülmeyen ancak uygulandığında ortaya çıkan bu düzenlemenin uzak etkilerini tartışarak sunmaya çalışmıştır.

Yayımlanan bu eser üç aşamada ele alınmıştır. İlk kısmı, 02.05.2019 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilen “İmar Barışı:Yapı Kayıt Belgesi(Teorik ve Pratik Hukukta Karşılaşılan Problemler)” adlı bilimsel toplantıda sunulan bildiriler ve soru-cevaptır. İkinci kısmı, konuya ilişkin ilgili hükümlerin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararları,  yine konuya ilişkin yen, özgün ve yayımlanmamış Danıştay, Bölge İdare Mahkemesi, Yargıtay ve Asliye Hukuk Mahkemesi kararlarıdır. Son kısmı ise, konuya ilişkin ilgili mevzuattır.

Bilimsel ortamda ele alınan bu konunun metin haline getirilerek esere yansıtılması, konuya özgü güncel yargı kararlarının ve ilgili mevzuatın esere eklenmesiyle; akademisyenlerin, öğrencilerin ve uygulayıcıların istifade edeceği bir eser ortaya konulması amaçlanmıştır.