FSMVÜ | Bilgilendirme ve Açıklama Metni
Duyuru Arşivi
Bilgilendirme ve Açıklama Metni

Kıymetli Öğrenciler,

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını tüm hayatı evlerimize taşımayı zorunlu kılmıştır. Eğitim-öğretim sürecimiz Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) aldığı kararlar doğrultusunda dijital ortamda devam edecektir. Bu kararın ardından Üniversitemiz teknik altyapısını iyileştirerek E-Ders sistemi üzerinden müfredatı bu olağanüstü şartlarda aktarmaya çalışmaktadır.

Bu süreçte Üniversite ve Fakülte olarak ilgili kurumlarımızın bizlere ilettiği kararları ivedilikle değerlendirip siz değerli öğrencilerimize en adil ve etkin hizmeti sunmaya çalışmaktayız.

Sınavların iptal edilmeyerek yapılması konusunda YÖK tarafından iletilen kararın akabinde Fakülte yetkili organları süratle harekete geçerek makul bir sınav takvimini en hızlı şekilde oluşturmuş ve ilan etmiştir. Olağanüstü şartlarla sizlerin çalışma imkânları dikkate alınarak sınav takvimi yaygın ve aralıklı bir şekilde ayarlanmıştır. Ayrıca ara sınavların ağırlık oranının düşürülmesine ilişkin talebimizin de maalesef mümkün olmadığını siz değerli öğrencilerimiz ile paylaşmak isteriz.

Ayrıca belirtmek isteriz ki, dönem başında her öğrencimizin malumu olan akademik takvimde 15 Mayıs ara sınav notlarının son giriş tarihi olarak belirtilmektedir. Bu tarihe kadar aksi belirtilmedikçe sınavların bir şekilde yapılması hukuken bizlerin yükümlülüğüdür. Ayrıca, dönem içerisinde sınav takviminin açıklanması genel itibariyle sınavlardan birkaç hafta önce yapıldığı göz önüne alındığı vakit bu olağanüstü döneme rağmen sınav takvimi iki hafta öncesinden sizlerle paylaşılmıştır.

Sınavların türü konusunda ise Fakültemiz, saygıdeğer hocalarımız ile istişare ederek ve daha önceki sınav uygulamalarını dikkate alarak öğrencilerimiz için bu olağanüstü şartlarda en uygun ve adil yöntemin ara sınavların büyük oranda test olarak online bir platform üzerinden yapılmasına karar vermiştir. Bu durum diğer sınav türleri de dikkate alınarak istişare kararı neticesinde alınmış olup öğrencilerimize sınavın yapılış şekli konusunda teknik destek sağlanmasına dair Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan kılavuz talep edilmiş olup en kısa zamanda bu kılavuz sizlerle paylaşılacaktır. Unutmamak gerekir ki, test sınavları için ortaya çıkabilecek muhtemel sorunların çözümü için elimizden geleni yapmaktayız ve test harici diğer sınav türlerinde de benzer sorunların çıkabileceği göz ardı edilmemelidir.

Sınavlara dair şahsi ve zaruri mazeretlerinizin iletilmesi, bunların değerlendirilmesi ve akabindeki mazeret sınavları süreci dönem içerisindeki kurallara tabiidir. Mazeret sınavlarının usul ve esasları konusunda ilgili öğretim üyelerimiz takdir hakkına sahiptir.

İnternet veya diğer malum sıkıntılarla bu sürecin başından beri karşılaşan öğrencilerimiz için YÖK tarafından Üniversitelere gönderilen yazı neticesinde kayıt dondurma imkânı verildiğini de dikkatlerinize sunmak isteriz.

Bu dönemde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız, hukuk veritabanlarına uzaktan erişim konusunda sizlere hizmet sağlayarak bu olağanüstü süreçte sizlerin kaynak ve kitap konusundaki sıkıntılarınızı önemli ölçüde gidermeye gayret etmektedir.

Son olarak; bu süreçte fakültemiz, üniversitemiz ve dahi ülkemizin içerisinde bulunduğu bu olağanüstü dönemi hep birlikte yardımlaşma ve dayanışma içerisinde asgari seviyede mağduriyet ile atlatmak için elimizden geleni yapmaya çalıştığımızı siz değerli öğrencilerimizin bilmesini isteriz.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi