FSMVÜ | Medeni Hukuk Kongresi - ''TBK Hükümleri ile HMK Hükümleri Arasındaki İlişki''
Medeni Hukuk Kongresi - ''TBK Hükümleri ile HMK Hükümleri Arasındaki İlişki''

Tüketici Hukuku Enstitüsü tarafından bu sene birincisi düzenlenen Medeni Hukuk Kongresi, 1000 kişi kontenjan sınırlı ve online olarak 17-19 Aralık 2020 tarihlerinde hukukegitim.com üzerinden gerçekleştirilmiştir. Kongrenin birinci günü (17 Aralık 2020) Kişiler ve Aile Hukukuna, ikinci günü (18 Aralık 2020) Eşya Hukukuna, üçüncü günü (19 Aralık 2020) ise Miras ve Usul Hukukuna ayrılmış olup, üç gün boyunca toplamda on bir oturum yapılmıştır.

Kongrenin Miras ve Usul Hukukuna ayrılmış olan üçüncü günü (19 Aralık 2020) yapılan XI. Oturumu Fakültemiz Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk ÖZTEK’in başkanlığında yürütülmüştür. Bu oturumda, Türk Medeni Kanununun sistematiğine ve Türk Borçlar Kanununun Türk Medeni Kanununun beşinci kitabı ve onun tamamlayıcısı olmasına binaen sırasıyla Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar KALE tarafından “TMK’nın Başlangıç Hükümleri ve Kişiler Hukuku”na İlişkin Hükümleri ile HMK Hükümleri Arasındaki İlişki”; Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga AKKAYA tarafından “TMK’nın Aile Hukukuna İlişkin Hükümleri ile HMK Hükümleri Arasındaki İlişki”; Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ertan YARDIM tarafından “TMK’nın Miras Hukukuna İlişkin Hükümleri ile HMK Hükümleri Arasındaki İlişki”; Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müjgan Tunç YÜCEL tarafından “TMK’nın Eşya Hukukuna İlişkin Hükümleri ile HMK Hükümleri Arasındaki İlişki” ve nihayet Prof. Dr. Selçuk ÖZTEK tarafından “TBK Hükümleri ile HMK Hükümleri Arasındaki İlişki” başlıklı sunumlar yapılmıştır. Oturum değerlendirmesi ve soru-cevap kısmından sonra Tüketici Hukuku Enstitüsü tarafından düzenlenen Medeni Hukuk Kongresi tamamlanmıştır.