FSMVÜ | SETA Vakfı - 7251 sayılı Kanun ile Hukuk Yargısında Yapılan Değişiklikler-3.Yargı Paketi

Üçüncü Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde belirlenen amaçlar dahilinde hazırlanan ve kamuoyunda 3.Yargı Paketi olarak anılan 7251 sayılı “Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” 28 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu Kanunla yapılan değişikliklerde, Hukuk Muhakemeleri Kanununun aksayan yönlerinin tespit edilmesi ve bunlara çözüm bulunması, ön inceleme kurumunun gözden geçirilmesi, yargılama usullerinin daha işlevsel hale getirilmesi gibi amaçlar ön planda tutulmuştur.

Hukuk Muhakemeleri Kanununda yapılan bu değişiklikler Prof. Dr. Muharrem Kılıç moderatörlüğünde, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Öztek, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Akkaya, SETA Araştırmacısı ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesibe Kurt Konca tarafından 02 Aralık 2020 Çarşamba günü SETA Vakfı’nın düzenlediği web panelde tartışılmıştır.

Panelde, Fakültemiz Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk ÖZTEK, 7251 sayılı Kanun değişikliğinin genel takdimine ve bu Kanunla değiştirilen HMK m.20, m.28, m.36, m.38, m.42,  m.436, m.440’a ilişkin bir sunum yapmıştır.