FSMVÜ | Hukuk Fakültesi

FSMVÜ | Filistin’de İnsan Haklarını Savunmak Webinar Programı
Filistin’de İnsan Haklarını Savunmak Webinar Programı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Uluslararası Hukuk Araştırmaları Merkezi ve İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Hukuk Araştırmaları Merkezi tarafından 29 Mayıs 2021 tarihlerinde İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü sistematik insan hakları ihlallerini disiplinler arası bir bakışıyla ele almak, çözüm önerilerinde bulunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir webinar programı düzenlenecektir.

Programın “Uluslararası Hukuk” başlıklı ilk oturumu Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Naim DEMİREL’in oturum başkanlığında Prof. Dr. Berdal ARAL “Filistin Devleti ve Uluslararası Hukuk”, Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman KARAOĞLU “Uluslararası Hukuk Çerçevesinde Filistin’de İsrailli Yerleşimciler Sorunu” ve Anas Zenieddin “İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde Yargılanması” başlıklı konuşma yapacaktır.

Programın “Uluslararası İlişkiler ve Siyaset” başlıklı ikinci oturumunda ise Prof. Dr. Ali YEŞİLIRMAK oturum başkanlığında Prof. Dr. Kudret BÜLBÜL “Kudüs’ün Anlamı ve Yapılabilecekler”, Prof. Dr. Ahmet UYSAL “Filistin Meselesinin Jeopolitik Önemi” ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Hüseyin MERCAN ise “İsrail’in Artan Saldırganlığının Nedenleri Üzerinde Bir Değerlendirme” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecektir.

Programın “İnsan Hakları” başlıklı son oturumunda ise Dr. Öğr. Üyesi Fettullah BAYRAKTAR “İnsansız” Coğrafyanın “Haksız” İnsanları” ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kahraman Gül ise “Filistin’de Engelli Hakları” başlıklı tebliğleriyle konuk edilecektir.

Program FSMVU Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır.

Etkinlik Türü : Diğer
Yer : FSMVÜ Youtube Canlı Yayın