FSMVÜ | Hukuk Fakültesi

FSMVÜ | Af Tartışmaları
Af Tartışmaları

Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk paketi Ekim 2019’da yasalaştı. Adalet sistemindeki reform ihtiyaçlarının bir sonucu olan belge; demokrasinin güçlendirilmesi, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesine vurgu yapıyor. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile gündeme gelen konulardan biri de af meselesi oldu. Kamuoyunda uzun süredir tartışılan af meselesi Hukuk Fakültesi’nin de gündemine alınarak farlı açılardan değerlendirilecek. Prof. Dr. Naim Demirel’in moderatörlüğündeki panelde, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin “Aydın Anayasa Mahkemesinin Af ile İlgili Yaklaşımı”, Prof. Dr. Murat Balcı “Tarihsel Süreç İçerisinde Af Tartışmaları”, Doç. Dr. M. Emin Alşahin “Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Af Tartışmaları”, Bedir Fidan da “Af Sonrası Suç İşleme İstatistikleri” hakkında konuşacak.

Etkinlik Türü : Panel
Yer : Haliç Yerleşkesi Konferans Salonu